Taşıma Ekipmanı Nedir?

Üretim tesislerinde hammadde, yarı mamul ve mamullerin yatayda ve düşeyde bir yerden başka bir yere sevk edilmesini sağlayan ekipmanladır. Üretim tesislerinde çok göz önünde bulunmasalar da unutulmamalıdır ki taşınamayan hammadde işlenemez. Bu yüzden kapasiteye ve ürüne uygun seçilmelidir.

Enkur makine olarak kurduğumuz tüm tesislerde kapasitede problem yaşamamak ve ürün elde edildikten sonra ürünün zarar görmemesi için tüm taşıma ekipmanlarımızı kendi bünyemizde imal etmekteyiz.
Helezonlar;
Ham maddelerin ve yakıtın yatayda taşınması için imal ettiğimiz taşıma ekipmanlarıdır. U yada boru tipi uygun prosese göre imalatımız vardır. Ülkemizde helezon imalatı yapılırken ürüne, tonaja bakılmaksızın gelişi güzel yapılan imalatlardan farklı olarak ürün türüne ve kapasiteye göre; hatve, motor, çap ve tip seçimi yaparak siz değerli iş ortaklarımıza problem yaşamayacağı taşıma ekipmanı yapmaktayız.
Kovalı Dik Elevatörler;
Ham madde ve ürünlerin dik olarak taşınması ve yüksek bir noktaya çıkarmak için imal ettiğimiz taşıma ekipmanlarıdır. Kovalı dik elevatörlerimizde plastik kova kullanmaktayız. Geri dönüş kilitli motor redüktör grubumuz sayesinde olası bir enerji kesilmesi ve arza durumunda zarar görmeniz engellenecektir.Bant gerdirme sistemi sayesinde uzun süreli kullanım sağlanmaktadır. Kovalı dik elevatörlerimizde gözetleme kapaklarımız sayesinde çalışmanıza engel olmadan gerekli kontroller yapılabilir. Enkur makine olarak kovalı dik elevatörlerinizde yaşadığınız tüm sorunları ortadan kaldırmak için her zaman daha iyisini yapmaya gayret edecektir.
Kovalı Z Elevatörler;
Bakliyat, tohum, buğday vb. tarım ürünlerinin ve kırılganlığı yüksek endüstriyel hammaddelerin proses içinde ve ya paketleme esnasında bir noktadan diğer bir noktaya taşınması esnasında kullanılan makinedir. Taşıma esnasında ürüne zarar vermemesinden dolayı tercih edilir.
Yatay ve düşey eksenlerde aynı anda taşıma yapabilme kabiliyetinden dolayı kompleks üretim hatlarında çok verimli çözümler sunar. Yatay ve düşey eksen uzunlukları istenilen ölçülerde imal edilebilir. Düşey eksende 75⁰ açı ile çıkacak şekilde tasarlandığı için “yatay z elevatör” olarak isimlendirilmiştir. Bu açı ile hareket edecek şekilde tasarlanmasının sebebi yatay eksende alınan mesafeyi uzatmak ve ürün çekme kapasitesini artırmaktır.
Standart tip yatay z elevatörlere göre özgül ağırlığı yüksek endüstriyel ürünlerin taşınmasında ve/veya yüksek kapasite çözümlerinde tercih edilirler.
Zincirli Konveyörler;
Zincirli konveyörler tahıla zarar vermeden siloları yatay ve ya eğimli şekilde doldurma ve boşaltma amaçlı olarak kullanılan taşıyıcı sistemlerdir. Konveyörlerimiz farklı kapasiteler ve farklı model seçenekleri üretilmektedir.Tahrik tekne ve avare kısımlarından meydana gelen zincirli konveyörlerimiz tamamıyla civata-somun bağlantısı ile birbirine monte edilmektedir. Böylece zincirli konveyörlerin montaj süresi kısaltılmış, teknik servis ve bakımı kolaylaştırılmıştır.

Biz Sizi Arayalım!

İletişim bilgilrinizi bırakın, en kısa sürede sizi arayalım.

Bilgi almak ve sorularınıza cevap bulmak için bize ulaşın!